2013. január 29., kedd

SÖRÖS CSIRKESZÁRNYAK

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny
  • 2 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek burgonypehely
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk cukor
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • bors
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd leperzseljük a pici pihéket, ha vannak rajta, majd mégegyszer megmossuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Sóval és fokhagymával bekenjük a csirkéket.
  3. Majd forró olajban megsütjük.
  4. Egy másik serpenyőbe kis olajat öntünk, majd beleöntjük a sört . Hozzáadjuk a fűszereket, ée az apróra vágott hagymát.
  5. Ezt jól összeforraljuk, és hagyjuk , hogy a hagyma megpuhuljon. Majd hozzáadjuk a burgonyapelyhet, és összekavarjuk.
  6. Végül beletesszük a csirkeszárnyakat, és kavargatva főzzük még kb. 5 percig. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése