2013. január 26., szombat

BORSOS CSIRKE GOMBÁVAL ÉS SÁRGA KRUMPLIVAL

Hozzávalók:

  • alsó csirkecomb
  • 8 nagy fej gomba
  • fél kk krumpli
  • fél kk répa
  • négyborsos - mustáros gyorspác (lucullus)
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 deka reszelt sajt
  • vaj
  • tej
Elkészítés:
  1. A csirkecombokat jól megmossuk, majd a bőrét leszedjük és újból jól megmossuk.
  2. A fűszerkeveréket olajjal összekeverjük, majd a csirkecombokat beleforgatjuk.
  3. A gombát megpucoljuk és megmossuk.
  4. Fogunk egy tepsit, kikenjük olajjal, majd a csirkecombokat beletesszük, a gombát is, a maradék gyorspáclét nyugodtan ráönthetjük a gombára.
  5. Letakarjuk fóliával, majd fél órát sütőben puhítjuk.
  6. Közben a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, majd a répát is megpucoljuk, felkarikázzuk, és egyben megfőzzük. A vízbe teszünk sót. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük, vajjal és tejjel ízlés szerint ízesítjük, krémesítjük. Így lesz "sárgakrumpli".
  7. Ha letelt a fél óra, akkor a fóliát levesszük, majd a gomba belsejébe tejfölt kanalazunk, és reszelt sajtot teszünk rá.
  8. Majd még 20 percet sütjük a húst meg a gombát, hogy piruljon.
  9. Ha kész, akkor tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése