Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg cappucino por
- 10 dkg cukor
- 2 zselatinfix
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot megfőzzük. A cappucino port, a cukrot és a főzőtejszínt összekeverjük, majd a kész pudingba keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixeket. Jól összekeverjük.
- A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a cappucinos krémmel, majd a piskóta tetejét rátesszük, és a tetejét is megkenjük vele.
- Betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivétel után felszeleteljük! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése