Piskótához:
Krémhez:
- 2 dl hulala édes tejszínhab
- 4 ek rum
- 1 cs gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
Tetejére:
- csokidara
- cukorgyöngy
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Ha kész, akkor megsütjük. (Tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá felverjük.
- A gesztenyemasszát összetörjük, majd hozzákeverjük a rumot és a cukrot. Jól összekeverjük.
- A gesztenyéskrémet a tejszínhabba tesszük, majd robotgéppel jól kikeverjük.
- A piskótát kettévágjuk, majd a fele krémmel megkenjük.
- Ráborítjuk a piskóta tetejét , majd azt is megkenjük, és megszórjuk a csokidarával és cukorgyöngyel. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése