2013. január 29., kedd

GESZTENYEKRÉMES PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Krémhez:
Tetejére:
  • csokidara
  • cukorgyöngy
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá felverjük.
  5. A gesztenyemasszát összetörjük, majd hozzákeverjük a rumot és a cukrot. Jól összekeverjük.
  6. A gesztenyéskrémet a tejszínhabba tesszük, majd robotgéppel jól kikeverjük.
  7. A piskótát kettévágjuk, majd a fele krémmel megkenjük.
  8. Ráborítjuk a piskóta tetejét , majd azt is megkenjük, és megszórjuk a csokidarával és cukorgyöngyel. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése