2013. január 31., csütörtök

ZÖLDBABOS RAKOTT KARAJ (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 szelet karaj
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 tojás
  • 1 szál kolbász
  • 1,5 doboz nagy tejföl
  • paradicsom
  • 15 dkg sajt
  1. A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
  2. A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük. 
  3. A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
  4. Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
  5. A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
  6. Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése