- 1 nagy fej kelkáposzta
- 40 dkg rizs
- 70 dkg darált hús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy doboz tejföl
- 2 db tojás
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A kelkáposztát leveleire szedjük, és megmossuk. Feltesszük sós vízben főzni.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, jól összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
- Az egészet jól megpirítjuk.
- A rizst megfőzzük.
- Ha ezek megvannak, akkor fogunk egy tepsit, vékonyan kiolajozzuk és kizsemlemorzsázzuk.
- A kelkáposzta leveleit lerakosgatjuk úgy, hogy a fele megmaradjon.
- A rizst elosztjuk rajta, majd rátesszük a darált húst, és a végén a maradék kelkáposzta levelekkel betakarjuk.
- A tejfölt a tojással kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és elosztjuk rajta.
- Addig sütjük, amíg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése