2013. január 29., kedd

BARACKOS TÚRÓGOMBÓC

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 40 dkg búzadara
  • 0,5 konzerv őszibarack
  • 3 ek cukor
  • napraforgó olaj
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor
Elkészítés:
  1. A vajat, a tojássárgáját, a túrót, a cukrot és a búzadarát egy tálba tesszük.
  2. A barackot apró darabokra vágjuk, majd azt is a tálba tesszük és alapossan összegyúrjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszánkhoz.
  4. Golyókat formálunk belőle, majd lobogó, forró vízben kifőzzük.
  5. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk.
  6. A tejfölt, porcukrot (ízlés szerint édesítjük) és a barack megmaradt levét jól kikeverjük és a gombóc mellé tálaljuk öntetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése