- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg búzadara
- 0,5 konzerv őszibarack
- 3 ek cukor
- napraforgó olaj
- zsemlemorzsa
- tejföl
- porcukor
Elkészítés:
- A vajat, a tojássárgáját, a túrót, a cukrot és a búzadarát egy tálba tesszük.
- A barackot apró darabokra vágjuk, majd azt is a tálba tesszük és alapossan összegyúrjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszánkhoz.
- Golyókat formálunk belőle, majd lobogó, forró vízben kifőzzük.
- A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk.
- A tejfölt, porcukrot (ízlés szerint édesítjük) és a barack megmaradt levét jól kikeverjük és a gombóc mellé tálaljuk öntetnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése