- 10 db csirke felsőcomb
- 1 kg burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika
- só
- tárkony
- 1,5 dl fehérbor
- napraforgó olaj
Elkészítés:
- A csirkét jól megmossuk, majd a bőrét lehúzzuk, majd még egyszer megmossuk, és besózzuk.
- Fogunk egy tepsit, az aljára olajat teszünk, és belerakosgatjuk a csirkéket.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk majd négyfelé vágjuk, és rászorjuk a csirkére.
- A fokhagymár megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, majd a paprikát megmossuk és felkarikázzuk, és a fokhagymával együtt a csirkére szórjuk.
- Megszórjuk az egészet tárkonnyal. A fehérbort alálocsoljuk.
- Letakarjuk alufóliával, és kb. 30 percet puhítjuk, pároljuk.
- Majd levesszük a fóliát, és kb. 35 percig sütjük, közben a szaftjával locsolgathatjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése