2013. január 28., hétfő

MOGYORÓS-ZÖLDBORSÓS CSIRKESZÁRNYAK (GLUTÉN,CUKOR,TOJÁSMENTES)

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • napraforgó olaj
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 2 ek vaj
  • darabolt mogyoró
  • 2 dl víz
Elkészítés:
  1. A csirkét megmossuk, majd ha találunk rajta kis pihéket, azt lepörzsöljük, majd mégegyszer megmossuk. A hagymár megpucoljuk és feldaraboljuk, a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk fokhagymanyomón.
  2. A csirkeszárnyakra öntjük a citromlevet, az ételízesítőt, majd rátesszük a fokhagymát, és ezt eldolgozzuk rajtuk.
  3. Forró olajban kisütjük, majd kiszedjük a csirkeszárnyakat, és a hagymát beletesszük , megpirítjuk.
  4. Visszatesszük a húst, és ráöntjük a maradék páclét, ami a tálban maradt, majd a vízet hozzáadjuk, és kb 25 percig pároljuk.
  5. Ha megvan, akkor kiszedjük a húst. Majd abba a zsírba , amit a hús hagyott beletesszük a vajat, meg a borsót és megforgatjuk benne, kevergetjük kb. 5 percet.
  6. Fogjuk és a csirkék tetejére, köré tesszük, majd a végén megszórjuk a darált mogyoróval és a szafttal! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése