- 8 db csirkeszárny
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- napraforgó olaj
- 2 ek ételízesítő
- 1 konzerv zöldborsó
- 2 ek vaj
- darabolt mogyoró
- 2 dl víz
Elkészítés:
- A csirkét megmossuk, majd ha találunk rajta kis pihéket, azt lepörzsöljük, majd mégegyszer megmossuk. A hagymár megpucoljuk és feldaraboljuk, a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk fokhagymanyomón.
- A csirkeszárnyakra öntjük a citromlevet, az ételízesítőt, majd rátesszük a fokhagymát, és ezt eldolgozzuk rajtuk.
- Forró olajban kisütjük, majd kiszedjük a csirkeszárnyakat, és a hagymát beletesszük , megpirítjuk.
- Visszatesszük a húst, és ráöntjük a maradék páclét, ami a tálban maradt, majd a vízet hozzáadjuk, és kb 25 percig pároljuk.
- Ha megvan, akkor kiszedjük a húst. Majd abba a zsírba , amit a hús hagyott beletesszük a vajat, meg a borsót és megforgatjuk benne, kevergetjük kb. 5 percet.
- Fogjuk és a csirkék tetejére, köré tesszük, majd a végén megszórjuk a darált mogyoróval és a szafttal! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése