2013. január 25., péntek

MÁRVÁNYOS-PUDINGOS SÜTI


Hozzávalók:

Piskóta:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • kakaópor
Teteje:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • cukor a csomag learása szerint
  • 1 tábla tej tortabevonó
  • vaj
Csokiöntet:
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Fogjuk a tepsit, kivajazzuk, és kilisztezzük.
  4. A piskótatészta felét beletesszük, majd a maradék tésztába kakaóport teszünk, annyit , hogy jó sötétbarna legyen, majd ezt belecsurgatjuk össze-vissza a sima piskótatésztába. Így lesz majd olyan márványos.
  5. Majd megsütjük a tésztát.
  6. Elkészítjük a vaníliapudingot, de az egy liter tej helyett csak kb. 6 decit használunk, hogy ne legyen folyós, majd a kész piskóta tetejére rákenjük.
  7. Majd a tortabevonót vajjal felolvasztjuk, és a puding tetejére csorgatjuk össze-vissza úgy, hogy a fele megmaradjon.
  8. A megmaradt olvasztott csokiból lesz a csokiöntet. Hozzáadunk tejet és kakaóport, jól elkavarjuk. Ebből híg csokifolyadékunk lesz, ezért egy kis pohárkába 2-3 kanál lisztet teszünk, és a híg csokifolyadékból kimerünk, elkavarjuk, majd visszaöntjük már lisztessen, és így egy kicsit besűrítjük.
  9. Ha kész, akkor megvárjuk, míg jól kihűl, és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése