2013. január 25., péntek

RAKOTT RIZS

Hozzávalók:
  • 0,5 kg rizs
  • 1 kg darált hús
  • 1 szál kolbász
  • 4 nagy fej hagyma
  • 0,5 kg fagyasztott zöldség
  • 25 dkg gomba
  • 1 doboz kukorica
  • 1 fej kelkáposzta
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 doboz tejföl
  • 2 tojás
Elkészítés:
  1. A rizst megfőzzük.
  2. A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kis olajon megpároljuk, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget meg a kukoricát, és az egészet összepároljuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  3. A hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kolbászt és a darált húst. Ezt sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Összesütjük őket egy kicsit.
  4. A kelkáposztát megmossuk, majd leveleire szedjük és vegetás vízben megfőzzük.
  5. Ha minden "alkatrész" kész, akkor veszünk egy tepsit, egy kis olajat teszünk az aljára, és elkezdjük rakosgatni a dolgokat.
  6. Rizs, hagymás-kolbászos-darált hús, kelkáposzta, zöldségek. Majd ezt mégegyszer megismételjük.
  7. A tejfölt a tojással összekeverjük, majd rákenjük a tetejére.
  8. Sütőben megsütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése