2013. január 25., péntek

MÉZES PUSZEDLI

Hozzávalók:

Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
  • csokitortadara
  • franciadrazsé
  • dunakavics
  • cukorgyöngy
Elkészítés:
  1. Felforrósítjuk a mézet a vajjal, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojást, a 2 ek citromlevet és a porcukrot jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézes vajat.
  3. A finomlisztet, a rozslisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszert és a citrom reszelt héját jól összekeverjük, majd hozzáadjuk 3-4 kanalanként a mézes-tojásos keverékhez. Ezt nagyon jól összekeverjük.
  4. Majd a tetejét elsimítjuk, és fóliát teszünk rá. Hagyjuk pihenni legalább 3 órátde a legjobb egy egész éjszakát a hűtőszekrényben.
  5. Pihentetés után kilisztezett gyúródeszkára tesszük a tálból kivéve, és átgyúrjuk, nyugodtan tehetünk hozzá még lisztet, mert nagyon ragadós.
  6. Majd darabokat szaggatunk ki belőle, amit nyújtófával kilapítunk kb. fél centi magasságúra, vagy egy kicsit kisebbre lehet még.
  7. Különböző formákkal szaggatunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a formákat.
  8. A tetejüket megkenjük a tejszínes tojással, és a különböző díszekből teszegetünk mindegyikre.
  9. Vgül kisütjük. Arra vigyazzunk, hogy ahogy a sütő egyre melegebb, elég lesz csak kb. 8 perc a sütéshez. Ebből kb. 80 darab lesz. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése