Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg Mester család süteményliszt
2 dl növényi tejszín
3 dkg édesítő (1:4)
20 dkg margarin
Töltelék:
2 kg alma
30 dkg sült sütőtök
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint édesítő
5 dkg Mester család zsemlemorzsa
2 ek útifűmaghéj
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ Mester család zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Az almát megmossuk , lereszeljük, majd az összes többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük és összedolgozzuk.
A tésztát két részre vesszük.
A egyik részt kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beletesszük az előzőleg összeállított tölteléket.
A másik adag tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére rakosgatjuk őket, rácsos formát kapjunk.
Majd olajjal vékonyan lekenjük és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése