2023. július 31., hétfő

Magos - arany lenmaglisztes zsemle ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

60 dkg Mester család házi kenyérliszt

17,5 dkg arany lenmagliszt

10 dkg Mester család lenmag

10 dkg Mester család szezámmag

1,5 cs porélesztő

1 l víz

4 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk. Végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta a tál falától el nem válik.

8 részre osztjuk a tésztát.

Majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk belőlük.

Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.













 

Gyors sport szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor ( sötétebb színű )

6 ek rumaroma

6 dkg Mester család édesítő (1:4) - darálva

5 dkg Mester család holland kakaópor

2 dl növényi tej

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

3,5 dkg Mester család csokoládés pudingpor

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva a tetejére

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, és a tetejére tesszük az olvasztott csokit.

4-5 órát hagyjuk állni, míg a csoki megdermed a tetején, majd fogyyasztható.








 

Pina Collada szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család kókuszreszelék

1 cs sütőpoa

2,2 dkg Mester család psyllium

3 ek vanília aroma

5,2 dl kókusztej

Krém:

15 dkg Mester család vanília puding

5,5 dkg kókuszliszt

10 dkg Mester család kókuszreszelék 

1 l cukormentes kókusztej

ízlés szerint édesítő

6 dkg növényi margarin

+ 30 dkg Ananász - pépesítve

+ ananász szeletek a díszítéshez

Elkészítés:

A piskótához az alapanyagokat alaposan kikeverjük egy tálban, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 34-40 perc alatt megsütjük.

A krém alapanyagait ( kivétel a margarin) egy lábasba összekeverjük, majd sűrűre főzzük, a végén belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta , akkor kettévágjuk.

A tepsibe tiszta sütőpapírt teszünk, majd beletesszük a piskóta alsó részét, erre jön a krém egyik fele, majd az ananászos pép egyik fele, majd rátesszük a piskóta tetejáét, erre megy a krém másik fele, majd az ananászos pép, végül az ananász szeletekkel díszítjük.

4-5 órát hagyjuk , hogy összeálljon, majd tálalható. 









 

Rakott palacsinta másképp (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

70 dkg Mester család palacsinta lisztkeverék

6 dkg olaj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1,4 dl víz ( plusz, ha sűrűsödik adjunk hozzá folyamatosan kicsit )

Töltelék:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva

25 dkg cukormentes eperlekvár

7,5 dkg Mester család holland kakaópor

+ ha szükséges porédesítő ( bár én nem tettem bele)

Tetejére:

2,5 dl növényi tejszín - cukormentes + ízlés szerint porédesítő

+ olaj a serpenyő kenéséhez

Elkészítés:

A palacsintatésztához az alapanyagokat egy tálban kézi haverővel csomómentesre kikeverjük.

Majd vékonyan olajozott serpenyőben kisütjük őket ( kb. 1 merőkanálnyi megy egy palacsintához).

A töltelék alapanyagait kikeverjük,majd ha megsültek a palacsintál, megtöltjük őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

Majd a tejszínt kikeverjük a porédesítővel, meglocsoljuk mindenhol a palacsintákat, majd 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.










 

Meggyes - vaníliás sütés nélküli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor ( sötét színű)

4 dkg Mester család holland kakaópor

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvsztva

30 dkg cukormentes meggylekvár

ízlés szerint porédesítő

Krém:

8 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

7 dkg Mester család vaníliás pudingpor

25 dkg Mester család rizsdara

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük,majd alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk állni.

Majd a krém alapanyagait egy lábasba tesszük, kikeverjük és sűrűre fúzzük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A kekszes alapot három egyenlő részre osztjuk, majd folpack segítségével mindegyiket kinyújtjuk a tepsink méretére ( az enyén 20x20 - as volt ).

Majd az egyik kinyújtott lapot beletesszük a tepsibe, erre a krém felét, majd a következő lap, erre a krém másik fele, majd pedig az utolsó lap.

3-4 órát hagyjuk összeállni a hűtőben, majd fogyaszthatjuk.









 

Kevert almás meggyes sütemény ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

+ 1 db nagyobb alma - reszelve

+ 15 dkg meggy

+ 2 dkg Mester család holland kakaópor

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Két részre osztjuk.

Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a meggyet, a másikba pedig az almát.

Egy szélesebb kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kakaós meggyes tésztát beleöntjük, elegyengetjük, majd erre rátesszük az almás tésztát, majd villával összehuzogatjuk, így márványos lesz.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.









 

Puncsos - grízes - túrós meggyes szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester Család süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

15 dkg növényi margarin

5 g sütőpor

kb 1,3 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg köles túró

15 dkg Mester család rizsdara

ízlés szerint édesítő

7 dl növényi tej

15 dkg Mester család puncs pudingpor

kb. 20 dkg meggy

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A töltelékhez a rizsdarát, édesítőt, pudingport egy lábasba tesszük, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a növényi tejet, majd alaposan kikeverjük, majd súrúre főzzük, végül belekeverjük a köles túrót.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a vizet.

Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk.

Mind a két adag tésztát kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket, erre rátesszük a tülteléket, elegyengetjük, majd rátesszük a meggyet, eloszlatjuk rajta, végül befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

A tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.








 

Fordított almás - mazsolás kuglóf ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester Család süteményliszt

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

10 dkg Mester család mazsola

2 ek citromlé

5 dl víz

7,5 dkg puha növényi margarin

+ növényi margarin a kuglóf forma kenéséhez

+ 1 db nagy alma ( pucolva, cikkekre vágva, fahéjas édesítőben megforgatva)

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat és a mazsolát egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint, végül a vízzel és a citromlével alaposan kikeverjük.

Egy kuglóf formát kikenünk jó alaposan növényi margarinnal, majd a fahéjas-édesítős alma cikkeket a kuglóf aljára tesszük eloszlatva. 

Erre tesszük a tésztát, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.