Hozzávalók:
Torta alaphoz:
50 dkg Mester család süteményliszt
1 cs sütőpor
4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 g mézes fűszerkeverék
7 dkg Mester család édesítő (1:4)
6,5 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
1 cs Mester család puncs pudingpor
7 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
8 dkg margarin
+ kb. 15 dkg mazsola
+ kb. 25 dkg meggylekvár
+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva
Elkészítés:
A torta alaphoz a aszáraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy 23 cm - es tortaformát sütőpapírral kibélelünk ( vagy vékonyan kiolajozzuk ) és a piskóta masszát beletesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
A krémhez a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk, alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül a margarint belekeverjük.
Ha a torta alap megsült és kihűlt, akkor három részre vágjuk.
Tegyük az alsó lapot vissza a torta formába ( legjobb, ha csattos formát használunk ), erre tegyük a krém egyik felét, majd a meggy lekvár egyik felét és szórjuk meg mazsolával, majd jön a következő lap, a krém másik fele,majd a lekvár és a mazsola, majd tegyük rá a tetejét.
Végül borítsuk be az olvasztott csokival.
Hagyjuk egy éjjelt állni, majd fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése