2024. január 24., szerda

Csokis habos meggyes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

45 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

12 g Mester család sütőpor

3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

4,5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dl víz

Krém:

7 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

ízlés szerint édesítő

2-3 ek Mester család tápióka keményítő

1,5 ek Mester család holland kakaópor

+ 20 dkg meggybefőtt - cukormentes

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, beledolgozzuk a tápióka keémyítőt, majd két részre osztjuk.

Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

Majd ha a piskóta megsült és meghűlt, akkor kettévágjuk.

Az alsó lapra a meggybefőttet tesszük - eloszlatjuk, majd a sima habot rátesszük, elegyengetjük, majd a kakaós habot, ezt is eloszlatjuk rajta, majd rátesszük a piskóta tetejét.

Hagyjuk egy éjjelt hűvös helyen, hogy jól összeálljon.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése