2024. február 4., vasárnap

Briós ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család süteményliszt

10 g Mester család sütőpor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

15,5 dkg növényi margarin

1 ek citromlé

4,25 dl növényi tej

+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez

+ Mester család édesítő (1:4) a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük.

Majd beledolgozzuk a margarint, végül a citromlevet és a növényi tejet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

Négy egyforma részre osztjuk ( lehet 6 vagy 8 részre is, attól függ nagyobb vagy kisebb brióst szeretnénk ).

Kisodorjuk őket. 

Egyenként feltekerjük csigaház formába ( egyik végét megfogjuk, és tekerem a másik végéhez ).

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd ismét lekenjük és megszórjuk édesítővel, majd kb még 20 percig sütjük ( ha kisebbeket készítettünk, akkor a sütési idő csökken  ).







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése