2024. május 6., hétfő

Almás pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs sütőpor

15 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő

kb. 1-1,2 dl növényi tej

Töltelék:

1,5 kg alma

2 kk fahéj

2 ek citromlé

2 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

kb. 3 ek Mester család kenyérmorzsa

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ Mester család kenyérmorzsa a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.

Két részre osztjuk, majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk és kinyújtjuk őket.

Az almákat megmossuk, majd lereszeljük. 

Egy tálban a töltelék összes alapanyagát összekeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre jön az egyik tészta, majd megszórjuk a kenyérmorzsával, majd a tölteléket ráegyengetjük, majd jön a másik tészta. 

Olajjal a tetejét vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk a tetejét.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése