2024. június 6., csütörtök

Bagel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

15 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely

30 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 kk só

5 dkg szezámmag

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

8,2 dl víz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk két ujjnyira, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk.

Forró, lobogó vízbe tesszük őket, addig , amíg fel nem jön a víz tetejére ( kb fél - egy perc ), majd sütőpapíros tepsire tesszük őket.

Olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd szezámmaggal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése