2024. június 13., csütörtök

Fahéjjas - csokis croissant (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

20 dkg tápióka keményítő

5 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl növényi tej

Töltelék:

7 dkg holland kakaópor

2 dkg fahéj

ízlés szerint porédesítő

kb. 1,5 dl növényi tej

5 dkg margarin

+ gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakra kb. fél centi vastagra. 

A krém alapanyagait kikeverjük, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a csokival, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik háromszöget a szélesebb oldalától feltekerünk, megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket. Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése