2024. augusztus 19., hétfő

Burgonyás vajas croissant ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg főtt, áttört burgonya

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család szezámmag

4,25 dl víz

+ kb. 10 dkg margarin

+ olaj a tetejére

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a burgonyát,  majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk. 

Meleg helyen kelesztjük egy órát.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk a tésztát, ha megkelt, kinyújtjuk kör alakba, megkenjük margarinnal, nyolc cikkre vágjuk, majd szélesebb részétől feltekerjük és formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése