2024. augusztus 20., kedd

Meggyes - fahájas kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4,5 dkg édesítő (1:4)

3 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

ízlés szerint édesítő

20 dkg meggy

ízlés szerint fahéj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A meggyet összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk anedves alapanyagokat, összedolgozzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percet.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd három egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a meggyel, feltekerjük őket, végül összefonjuk.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése