2024. augusztus 20., kedd

Meggyes habos szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Piskóta:

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

kb. 5 dl víz

2 ek citromlé

+ 1,5 ek holland kakaópor

+ víz

Krém:

3 dl növényi tejszín - cukormentes, felverhető

20 dkg főtt köles

ízlés szerint édesítő

5 dkg margarin

1 cs vaníliás pudingpor

+ meggy

+ 15 dkg olvasztott csokoládé - gluténmentes, cukormentes, vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük ( kivétel a kakaópor ), hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét, majd a másikba belekeverjük a kakaóport és némi vizet, jól kikeverjük, ráöntjük a massza tetejére, elegyengetjük.

Tetejét megszórjuk meggyel, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot beletesszük és jól kikeverjük robotgéppel.

A megsűlt és kihűlt meggyes piskóta tetejére tesszük, majd erre az olvasztott csokit.

Egy éjjelt hagyjuk állni a hűvös helyen, majd fogyasztható.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése