2024. augusztus 20., kedd

Puncsos szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg gluténmentes puncs pudingpor

10 dkg köles liszt

4,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4,25 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

10 dkg gluténmentes puncs pudingpor

25 dkg barna rizsliszt

5 dl növényi tej

5 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

12,5 dkg rizsdara

Elkészítés:

A krém alapanyagait ( kivétel a margarin ) egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Belekeverjük a margarint.

A piskótához a száraz alapanyagagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a nevdes alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

Ha megsűlt és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3 - ad részével, majd a maradékot pedig a tetejére kenjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése