2024. augusztus 20., kedd

Vaníliás gyümölcsös hatlapos ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Lapok:

30 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg tápióka keményítő

7,5 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj

4,5 dl növényi tej

2 ek citromlé

6 g sütőpor

Krém:

1 l növényi tej

2 cs vaníliás pudingpor

17,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg növényi margarin

ízlés szerint édesítő

2 dl növényi tejszín

2 ek vanília aroma

+ tórpusi gyümölcs keverék

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk.

Mindegyik kinyújtjuk téglalap alakra és kb. 4 mm vastagra, sütőpapíros tepsin megsütjük őket 10-12 perc alatt.

A krémhez a margarinon kívűl mindent kikeverünk egy lábasban, sűrűre főzzük, majd beledolgozzuk a margarint.

Egy tepsit folpackal kibélelünk, letesszük az egyik lapot, rá a krém, majd a gyümölcsből, ismét egy lap, krém, gyümölcs... egész addig, amíg el nem fogy, a tetejét lappal zárjuk.

Hagyjuk egy éjjelt a hütőben, majd fogyasztható.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése