2025. június 7., szombat

Hamis Charlotte ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskótás rész:

12,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

2,2 dl víz

1 kk citromlé

+ baracklekvár - gluténmentes,cukormentes,vegán

Krém:

80 g gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

4 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín

5 dkg margarin ( elhagyható )

+ kb 15 dkg barack

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Melegen feltekerjük konyharuha segítségével, így hagyjuk kihűlni.

Majd ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral.

A krémhez apudingport, édesítőt, növényi italt, növényi tejszínt egy lábasba kikeverjük, sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a margarint.

A barackot megmossuk, felszeleteljük.

A piskóta tekercset felvagdossuk, majd egy múanyag tálat kibélelünk folpackkal és körbe rakjuk a piskóta szeletekkel.

Majd barackszeleteket teszünk alúlra, erre jön a krém egyik fele, majd megint barack, és a krém másik fele.

Majd hagyjuk 6-7 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése