2025. július 26., szombat

Diós - banános szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

21,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg Grapoila Dióliszt 

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

3,8 dl víz

8 g sütőpor

1 kk citromlé

Krém:

1 nagyobb banán

8,5 dkg Grapoila Diókrém

4 dkg Grapoila Dióliszt

ízlés szerint édesítő 

0,6 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótáhz a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy 21x24 - es sütőpapírral kibálelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a banánt villával összetőrjük, majd az összes alapanyaggal együtt egy tálba tesszük.

Alaposan kikeverjük, majd a megsűlt piskóta tetejére oszlatjuk.

Hagyjuk 5-6 órát állni, majd fogyasztható.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése