2025. június 5., csütörtök

Almás kevert ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

3,5 dkg útifűmaghéj

5 dl víz

1 ek citromlé

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

50 dkg alma

ízlés szerint fahéj + édesítő keveréke

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.

Megforgatjuk fahéj és édesítő keverékében.

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a fahájas - édesítős almákat.

Egy 20x24 - es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.







 

2025. június 4., szerda

Epres - kekszes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

20 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

4 dkg édesítő (1:4)

3 g sütőpor

20 dkg margarin

10 dkg eper - nekem fagyasztott volt - azt kiolvasztottam

+ mentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

Az epren kívűl mindent egy tálba kimérünk, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy 20x20 - as formát sütőpapírral kibélelünk.

A massza egyik felét bele egyengetjük.

A másik felébe belekeverjük az epret, majd ezt rátesszük az előző rétegre, eloszlatjuk.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Olvasztott csokival becsíkozzuk a tetejét, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.








 

2025. június 2., hétfő

Pudingban sült tejbedara ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

25 dkg Mester Család rizsdara

4 dl növényi ital

ízlés szerint édesítő

1 kk vanília aroma

Puding réteg:

60 g Mester Család csokoládés pudingpor

ízlés szerint édesítő

5 dl növényi ital

Csokiszósz:

15 dkg Mester Család diabetikus étbevonó

1 dl növényi tejszín

1 dkg Mester Család holland kakaópor

Elkészítés:

A rizsdarát, 4 dl növényi italt, édesítőt, vanília aromát egy lábasba tesszük, sűrűre főzzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokis pudingport, édesítőt, növényi italt egy lábasban elkeverjük, megfőzzük.

A megfőtt pudingot egy jénaiba tesszük.

A kihűlt tejbedaráből gombócokat formázunk, ésa pudingba tesszük.

180 fokos sütőben kb. 15-20 percet sütjük.

A diabetikus étbevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport és a tejszínt, majd ezzel tálaljuk a daragombócokat.








 

Mákos - szilvás háromszög ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester Család Házi kenyérliszt

10 dkg Mester Család kelt tészta liszt

10 dkg Mester Család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztő

10 dkg margarin

5 dkg Mester Család édesítő (1:4)

2,75 dl növényi ital

Töltelék:

10 dkg darált mák

10 dkg szilvalekvár - cukormentes - gluténmentes - vegán

ízlés szerint Metser család édesítő (1:4)

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi italt.

Meleg helyen kelesztjük egy órát a tésztát.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A mákot, lekvárt és édesítőt egy tálban elkeverjük, majd a tésztát megkenjük vele.

Feltekerjük és háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.









 

Kakaós - meggyes óriás csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester Család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

20 dkg Mester Család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester Család édesítő (1:4)

8 dkg margarin

1 ek vanília aroma

2,8 dl növényi ital

Töltelék:

10 dkg Mester Család holland kakaópor

ízlés szerint Mester Család édesítő (1:4)

kb. 1 dl növényi ital

15 dkg meggy

+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi italt.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk.

A kakaóport kikeverjük az édesítővel és növényi itallal.

Megkenjük a tésztát a kakaós töltelékkel és megszórjuk a meggyel, majd csíkokra vágjuk.

Az első csíkot feltekerjük.

Ezt sütőpapíros tepsire tesszük, és elkezdjük köré tekerni a többi csíkot óvatossan.

Így fogunk egy nagy csigát kapni.

Majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, akkor olvasztott étbevonóval borítjuk.











 

Diós - citromos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

20 dkg Mester Család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

8 g Mester Család sütőpor

10 dkg darált dió

5 dkg Mester család édesítő

10 dkg Mester Család mazsola

1 dl citromlé ( nekem 40 % - os volt )

3,25 dl víz

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és jó alaposan kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt 21x24 - es tepsibe tesszük a maszzát, majd 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.







 

Csokis - citromos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

25 dkg Mester Család süteményliszt

5 dkg Mester Család édesítő (1:4)

1,5 dkg Mester Család holland kakaópor

7 g Mester Család sütőpor

8,5 dkg Mester Család mazsola

1 kk rumaroma

1 dl citromlé ( nekem 40 % - os volt )

1,5 dl víz

+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, majd belekeverjük a mazsolát, majd a nedves alapanyagokat.

Egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába egyengetjük a tésztát.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Majd a tetejét olvasztott diabetikus étbevonóval bevonjuk.








 

2025. június 1., vasárnap

Mandulás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

15 dkg mandula liszt

10 dkg barna rizsliszt

3 dkg útifűmaghéj

3 dl növényi ital

4 dkg édesítő (1:4 )

6 g sütőpor

1 kk vanília aroma

1 kk citromlé

Krém:

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg mandula liszt

1 dkg növényi joghurt

ízlés szerint édesítő

5 dkg margarin

2 dl növényi ital

+ mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

21x21 - es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarinon kívűl mindent egy lábasba teszünk, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

A megsült piskóta tetejére oszlatjuk, majd megszórjuk mandulával.