2013. január 25., péntek

BARACKOS KRÉMES



Piskóta:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Töltelék:
  • 1 cs házi krémpor
  • 800 ml tej
Tetejére:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 őszibarackkonzerv
  • 1 zselatinfix
  • cukor
  • tej
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejben jól kikavarjuk a házi krémport.
  4. Ha kész a piskótánk, és meghűlt, akkor kettévágjuk, és belekenjük a krémet.
  5. Elkészítjük a bevonónkat. A vaníliapudingot megfőzzük, Fogjuk a konzerv barackot, és összetulmixoljuk, de csak a barackot, a levét nem. Fogjuk, és beleöntjük a vanilíapudingba, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és jól összekeverjük. Végül bevonjuk a piskótánkat.
  6. 2-3 órát hagyjuk, hogy pihenjen, és átigya a piskóta a krémeket. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése