2013. január 25., péntek

CSOKIS ÉS VANÍLIÁS PAPUCSOK

Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 ek tejföl
  • 1 ek porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás puding
  • 1 cs csokis puding
  • tojás - a tetejét megkenni
Elkészítés:
  1. A lisztet, a vajat, a tejfölt, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót jól összedolgozzuk, majd fél órára betesszük a  hűtőbe.
  2. Közben megcsináljuk a csokis és vaníliás pudingokat, de nem fél liter tejjel, hanem csak kb. 3 decivel, hogy kicsit sűrűbb legyen, és ne folyjon ki a sütiből.
  3. Ha letelt a fél óra, akkor kivesszük, és kilisztezett deszkán átdolgozzuk, ha szükséges akkor adunk még hozzá lisztet.
  4. Majd fogjuk és kinyújtjuk, és kockákat vágunk ki, ebbe töltjük bele kanállal a pudingot. A kockák szélét behajtjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk őket, majd tojással megkenjük a tetejüket.
  6. Sütőben megsütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése