Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 ek kakaópor
Krémekhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 0,5 l hulala édestejszín
- 1 konzerv őszibarack
Díszhez:
- drazsé
- színes és csokis tortadara
Elkészítés:
- A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
- Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
- Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
- Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
- Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
- Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
- Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
- Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
- Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
- Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
- A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése