Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 3 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 pohár joghurt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek csokidara
- 4 ek cukor
- 4 ek kakaópor
- 1 doboz vaníliás krémtúró
- 1 db natúr tömlős sajt
- 1 cs zselatinfix
Tetejére:
- színes tortadara
- cukorszívecskék
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Hozzáadjuk a kakaóport, jól összekeverjük.
- Ha kész, akkor megsütjük kivajazott kilisztezett tepsiben. (tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet.
- A csokit és a vajat felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport is, és az egészet kevergetve olvasszuk.
- Egy tálba tesszük a joghurtot, csokidarát, krémtúrót, krémsajtot, és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a csokis masszát, majd kikeverjük az egészet.
- A végén beletesszük a zselatinfixet, elkeverjük azt is benne.
- A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krém három negyedével, majd a tetejére kenjük a maradékot, és színes cukordarával és cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése