2013. január 28., hétfő

FEHÉRBOROS TIRAMISU

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 tojás
  • 15 ek cukor
  • 1 dl fehérbor (édes)
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 ek kakaópor
  • 3 dl feketekávé
Elkészítés:
  1. 10 kanál cukrot a tojássárgájaval habosra keverjük, majd hozzáadunk fél dl bort, és azzal is elkeverjük.
  2. Beletesszük a mascarpone-t, és jól eldolgozzuk benne.
  3. A tojásfejérjét és a tejszínt egy másik tálban kemény habbá verjük , és közben hozzáadunk 5 ek cukrot.
  4. Majd ebbe beleöntjük a tojássárgájás-mascarpone-s masszát, és összekeverjük.
  5. A kávét lefőzzük, és beleöntjük a maradék bort.
  6. Ebbe a boros-kávéba elkezdjük mártogatni a babapiskótát, majd egy tál aljára tesszük sorba, és rárakunk egy sor krémet, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak.
  7. A tetejét kakaóporral szórjuk meg. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése