Hozzávalók:
- 25 dkg kocka tészta
- 2 fej jó nagy hagyma
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sonka
- 3 pár virsli
- 20 dkg szalonna
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni, közben a tésztát is kifőzzük.
- A hagymát megpucoljuk és jó apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd az apróra vágott szalonnát is rátesszük pirulni, hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát. Ha félig megpirult a szalonna, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és a szintén kis darabokra felvágott virsilt és jól összepirítjuk őket.
- Ha a krumpli megfőtt, akkor leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval, majd hozzákeverjük a húsos adalékunkat. Ha ez is megvan, akkor a kifőtt tésztát és a krumplis - húsos keveréket jól összekeverjük, és kész vagyunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése