2013. január 24., csütörtök

HÚSOS KRUMPLISTÉSZTA


Hozzávalók:

  • 25 dkg kocka tészta
  • 2 fej jó nagy hagyma
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sonka
  • 3 pár virsli
  • 20 dkg szalonna
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítés:
  1. A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni, közben a tésztát is kifőzzük.
  2. A hagymát megpucoljuk és jó apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd az apróra vágott szalonnát is rátesszük pirulni, hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát. Ha félig megpirult a szalonna, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és a szintén kis darabokra felvágott virsilt és jól összepirítjuk őket.
  3. Ha a krumpli megfőtt, akkor leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval, majd hozzákeverjük a húsos adalékunkat. Ha ez is megvan, akkor a kifőtt tésztát és a krumplis - húsos keveréket jól összekeverjük, és kész vagyunk vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése