2013. január 24., csütörtök

SZALONNÁS TOJÁSOS NOKEDLI SALÁTÁVAL


Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dl víz
  • 12 tojás (2 a nokedlihez, 10 pedig a nokedlire)
  • fél dl tej
  • 2 csipet só
  • 20 dkg szalonna
  • fejessaláta
  • cukor
  • ecet
Elkészítés:
  1. A lisztet, a tojást, a sót egy tálba rakjuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet és keverjük, hogy ne legyen benne csomó.
  2. Majd felforralunk vizet, és nokedliszaggatón kiszaggatjuk a nokedlit és megfőzzük.
  3. A tojásokat feltörjük egy tálba, hozzáadjuk a tejet és felverjük. Majd a kész nokedlire ráöntjük, és kevergetés mellett sütjük, míg a tojás szilárd nem lesz.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megsütjük, és a kész nokedli tetejére tesszük.
  5. A salátát jól megmossuk és leveleire szedjük, majd készítünk ízlés szerint egy ecetes-cukros levet, amit vízzel higítunk, és beletesszük a salátát.
  6. Tálalásig a salátát a hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése