Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 5 dl víz
- 12 tojás (2 a nokedlihez, 10 pedig a nokedlire)
- fél dl tej
- 2 csipet só
- 20 dkg szalonna
- 1 fejessaláta
- cukor
- ecet
Elkészítés:
- A lisztet, a tojást, a sót egy tálba rakjuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet és keverjük, hogy ne legyen benne csomó.
- Majd felforralunk vizet, és nokedliszaggatón kiszaggatjuk a nokedlit és megfőzzük.
- A tojásokat feltörjük egy tálba, hozzáadjuk a tejet és felverjük. Majd a kész nokedlire ráöntjük, és kevergetés mellett sütjük, míg a tojás szilárd nem lesz.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megsütjük, és a kész nokedli tetejére tesszük.
- A salátát jól megmossuk és leveleire szedjük, majd készítünk ízlés szerint egy ecetes-cukros levet, amit vízzel higítunk, és beletesszük a salátát.
- Tálalásig a salátát a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése