Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 125 g méz
- 20 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- 6 dl tej
- 2 kk reszelt citromhéj
- 2 ek fahéj
Krémhez:
- 2 vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 1 zselatinfix
Elkészítés:
- A tojásokat a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, citromhéjat, fahéjat és jól kikeverjük.
- Majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és a tejet, és folyamatossan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha ez megvan, akkor kiolajozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
- Megcsináljuk a krémet. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
- A tejet a liszttel összekeverjük, majd felfuttatjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen csomós lehet.)
- Majd ha egy kicsit meghűlt, akkor hozzáadjuk a cukros vajhoz a lisztes tejet, jól eldolgozzuk, majd jöhet a tejszín és a zselatinfix, és kikeverjük.
- Ha meghűlt a piskóta akkor kettévágjuk és megkenjük a belsejét, majd úgy 5 percre a hűtőbe tesszük, majd ha kivettük, akkor ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése