Hozzávalók:
- 2 nagy doboz tejföl
- 1 konzerv őszibarack
- 2 dl tejszín
- 0,5 kg háztartási keksz
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 cs zselatinfix
Elkészítés:
- Fogunk egy téglalap vagy őzgerinc formájú tepsit. Fóliával kibéleljük, majd keksszel kirakjuk.
- A tejfölt összekeverjük a cukorral, tejszínnel, vaníliás cukorral, zselatinfixel és a konzerv barackal, amit kis kockákra vágunk.
- Rákanalazunk egy sor ízesített tejfölt a kekszre, majd jön megint egy sor keksz, és ez addig megy, amíg tele nem lesz a formánk, de arra vigyázzunk, hogy a tetejére is keksz jön zárásnak, illetve, hogy maradjon egy kis tejföllé, amivel a végén bevonjuk a tortánkat.
- Ha megvan, akkor egy napra vagy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap fogunk egy tálcát, és ráborítjuk, majd leszedjük a fóliát, és bevonjuk a maradék tejföllel és barackdarabokkal díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése