2013. január 29., kedd

CSOKIS TÚRÓ RUDI TORTA

Hozzávalók:
Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 ek kakaópor
Töltelékhez:
Tetejére:
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé
  • 5 ek kakaópor
  • 0,25 dkg vaj
  • tej
  • 1 db túró rudi
  • színes cukorgyöngy
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Belekeverjük a kakaóport, majd ha kész megsütjük (tűpróba!).
  4. Elkészítjük a túrókrémet. A túrót, a citromlét, a cukrot és a tejszínt kikeverjük.
  5. Majd megcsináljuk a csokoládépudingot, de a 0,5 l tej helyett csak kb. 3,5 dl -el csináljuk, hogy sűrűbb legyen.
  6. Az elkészült piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel (hagyjunk a tetejére is), és annak a tetejére kenjük a csokipudingot. Ezt hagyjuk meghűlni, hogy a puding egy kicsit megdermedjen a tetején, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.
  7. A piskótánk tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
  8. Elkészítjük a csokimázat a tetejére. A csokit a vajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, és pici tejet öntünk hozzá, majd jól szétkeverjük, ha nagyon sűrű, akkor még adunk hozzá tejet.
  9. A kész csokimázat rákanalazgatjuk a túrókrém tetejére, de a szélein néhol kihagyjuk, majd az oldalát is megkenjük a csokimázzal.
  10. Ha kész, akkor 10 percre a hűtőbe tesszük, majd kivétel után a túró rudit felkarikázzuk, és rárakosgatjuk, végül színes cukorgyönggyel körbehintjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése