Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 3 ek kakaópor
Töltelékhez:
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 5 ek kakaópor
- 0,25 dkg vaj
- tej
- 1 db túró rudi
- színes cukorgyöngy
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Belekeverjük a kakaóport, majd ha kész megsütjük (tűpróba!).
- Elkészítjük a túrókrémet. A túrót, a citromlét, a cukrot és a tejszínt kikeverjük.
- Majd megcsináljuk a csokoládépudingot, de a 0,5 l tej helyett csak kb. 3,5 dl -el csináljuk, hogy sűrűbb legyen.
- Az elkészült piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel (hagyjunk a tetejére is), és annak a tetejére kenjük a csokipudingot. Ezt hagyjuk meghűlni, hogy a puding egy kicsit megdermedjen a tetején, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.
- A piskótánk tetejét megkenjük a maradék túrókrémmel.
- Elkészítjük a csokimázat a tetejére. A csokit a vajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, és pici tejet öntünk hozzá, majd jól szétkeverjük, ha nagyon sűrű, akkor még adunk hozzá tejet.
- A kész csokimázat rákanalazgatjuk a túrókrém tetejére, de a szélein néhol kihagyjuk, majd az oldalát is megkenjük a csokimázzal.
- Ha kész, akkor 10 percre a hűtőbe tesszük, majd kivétel után a túró rudit felkarikázzuk, és rárakosgatjuk, végül színes cukorgyönggyel körbehintjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése