Hozzávalók:
- 5 szelet karaj
- 5 paradicsom
- 10 fokhagymagerezd
- fokhagymás pecsenye fűszerkeverék (kotányi)
- só
- napraforgó olaj
Elkészítés:
- A karajt megmossuk és a széleit bevagdossuk, illetve a közepébe két lyukat vágunk. Majd besózzuk.
- A fokhagymákat megpucoljuk és megmossuk.
- A paradicsomokat megmossuk, majd hármat belőle félreteszünk. 2 paradicsomot kettévágunk és kiszedjük egy tálba a levét, majd hozzáöntünk a fűszerkeverékből és összekeverjük.
- Ebbe beletesszük a húsokat és jól szétkenjük rajtuk.
- Egy tepsibe aljára olajat teszünk, de nem kell sok. Fogjuk a hússzeleteket, és mindegyik lyukba, amit csináltunk, belerakunk 1-1 fokhagymát, majd belehelyezzük a tepsibe. A maradék paradicsomokat karikákra vágjuk, és az oldalainál elhelyezzük.
- Fóliával letakarva puhítjuk 30 percig, majd levéve a fóliát 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése