Hozzáadás:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 db zöldségleveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- 20 dkg baconszalonna
- pirított kenyérkockák
Elkészítés:
- A karfiolt darabokra szedjük, jól megmossuk, majd jó puhára főzzük. Közben a két leveskockából egy alaplét készítünk.
- Ha megfőtt a karfiol, akkor leöntjük róla a vizet, majd kiszedünk a karfiolrózsákból pár darabot. Ezt nagyon pici darabokra szedjük, mert ez majd bele megy a kész levesbe.
- A tálban lévő karfiolhoz hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel elkezdjük krémesíteni úgy, hogy merőkanalazva adjuk hozzá az alaplevesünket.
- Ha kész, akkor beleöntjük a kis darab karfiolokat, és összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borsal és szerecsendióval ízesítjük.
- A baconszalonnát apró darabokra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.
- Ezzel és a piritott kenyérkockákkal tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése