2013. január 23., szerda

RÓZSASZÍN PALACSINTA


Palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 3/4 dl napraforgó olaj
  • málnaszörp ( attól függően mennyire akarjuk rózsaszínre )
  • 2 kk vanília aroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Töltelék:
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs eperkonzerv
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 0,5 l tej
    Tetejére:
    • színes dekorcukor
    • esetleg kakaópor
  1. A tésztát a hozzávalókból elkészítjük, majd kisütjük. Vigyázzunk, mert ez tapadósabb a szörp miatt.
  2. A pudingot megfőzzük, majd az eperkonzervet összeturmixoljuk (a levét nem tesszük bele). Majd a forró pudinghoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül az eperturmixot, és alapossan összekeverjük.
  3. A palacsintákat, ha kissé meghűlt, akkor megtöltjük a krémmel, és a tetejét megszórjuk dekorcukorkákkal vagy kakaóporral. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése