2013. június 7., péntek
FAHÉJAS - ALMÁS TEKERCS (gluténmentes)
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
5 dkg mandulaliszt
1 ek nyírédes
0,5 cs sütőpor
1 kk fahéj
Töltelék:
Almalekvár (lásd . receptjeim közt)
1 cs franciakrémes pudingpor (haas)
3 dl tej
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az édesítővel, fahéjjal és a mandulaliszttel, majd egymásba forgatjuk őket, és óvatosan össze keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 20-30 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
Ha kész,akkor rongy segítségével még forrón feltekerjük.
A pudingot elkészítjük.
Majd ha meghűlt a piskóta, akkor megkenjük a lekvárral, majd a pudinggal és feltekerjük.
Hagyjuk amíg kihűl , majd pár órára betesszük a hűtőbe, hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése