Tészta:
6 db tojás
40 gr DW 1:12 folyékony édesítőszer
1 cs sütőpor
10 dkg darált lenmag
80 gr gluténmentes piskóta liszt - mester család
Krém:
7 db őszibarack - közepes
500 gr túró - laktózmentes
4 dl tejszín - laktózmentes (magic milk)
ízlés szerint édesítő
20 gr utifűmaghéj
Tetejére:
10 dkg csokoládé - glutén,laktóz és cukormentes (házi csoki a legjobb)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk , a sárgáját az édesítővel habosra keverjük.
Majd a fehérjéhez szépen lassan folyamatos keverés mellett hozzá adunk mindent.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd bele tesszük a masszát, eloszlatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krém össze tevőit össze turmixoljuk, majd ha a piskóta megsült és kihűlt, leszedjük róla asütőpapírt és megkenjük vele.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és rácsurgatjuk a krémre.
Betesszük a hűtőbe , hogy jól lehűljön és össze álljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése