15 dkg szezámmag liszt
25 dkg kölesliszt
10 dkg alfla glutenix kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
só
3 dl víz
1 ek olaj
Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, majd bele morzsoljuk az élesztőt, majd langyos vízzel meglocsoljuk.
Hozzá adjuk a sót és alaposan össze dolgozzuk, majd hozzá adjuk az olajat és avval is.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Majd az idő letelte után újra átgyúrjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és golyókat formálva rá adagoljuk a masszát (nem lesz nyúlós,mint a normál lángosnál), majd vizes kézzel lenyomkodjuk.
Megkenjük vékonyan a tetejét olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése