2013. augusztus 28., szerda

SZISZKÓ SZELET (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Még soha nem neveztem el egy süteményt sem, mindig csak a hozzávalókból biggyesztettem össze a nevét.
Hát most itt az első!!!
Szilvikém, ezt együtt alkottuk!

Hozzávalók:
1. réteg
200 gr mogyorópehely
150 gr DW mogyorókrém
200 gr hajdinapehely
50 gr nutellino
15 gr utifűmaghéj
25 gr DW 1:12 folyékony édesítő
2 dl laktózmentes tej vagy kókusztej

2. réteg
1 l laktózmentes tej vagy kókusztej (de lehet fele tej fele víz arányban is)
0,5 kg mascarpone vagy ennek megfelelő mennyiségű camping laktózmentes sajtkrém
3 cs vaníliás pudingpor - gluténmentes -ALDI
1 cs zselatinfix
2 db tojás
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
Az 1 réteghez a hozzávalókat össze turmixoljuk, majd tortaformába tesszük, lenyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
A pudingot megfőzzük, majd a mascarponét kikeverjük a tojásokkal, és a még félig kész pudingba öntjük és azzal együtt sűrítjük.
Legvégül bele keverjük a zselatinfixet, majd ráöntjük a formában lévő 1. rétegre.
Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön és össze álljon.
4-5 óra múlva már fogyasztható is.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés: