2013. szeptember 25., szerda

ALMÁS HABOS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal: 69,91
feh:3,31
ch: 10,85
zsír: 1,92


Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 cs sütőpor
1 cs fahéjas ízesítő
50 gr kókuszliszt
50 gr lenmagliszt
2 dl víz
1 doboz joghurt - laktózmentes - 150 gr - magic milk
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Töltelék:
1,5 kg alma
fahéj
ízlés szerint édesítő

Tetejére:
6 db tojásfehérje
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk,megmossuk,lereszeljük,majd a fahéjjal és édesítővel együtt megpároljuk, majd leszűrjük.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, majd utána folyamatosan hozzá adjuk a többi hozzávalót és kikeverjük.
Szilikon formába tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ennek a tetejére rátesszük az almát, majd az előzőleg alaposan felvert édesítős tojáshabot, majd vissza tesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: