2013. szeptember 7., szombat

BARACKOS-TÚRÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyag 100 gr-ba:
kcal: 71,18  feh:5,99  CH:7,87  zs: 1,67

Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
10 dkg kókuszliszt
10 g DW 1:12 folyékony édesítő
60 dkg őszibarack

Krém:
0,5 kg túró - laktózmentes
60 dkg őszibarack
20 gr utifűmaghéj
10 gr DW 1:12 folyékony édesítő (ha nem túl érett a barack , akkor lehet több, ízlés szerint)

Díszítés:
Őszibarack lekvár - glutén, laktóz, cukormentes

Elkészítés:
A barackot megmossuk és össze turmixoljuk (az összeset, majd ketté szedjük!)
A piskóta hozzá valóit össze turmixoljuk.
Sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, utána tálcára borítjuk, leszedjük az aljáról a papírt, majd a formát rátesszük és vissza borítjuk bele. (óvatosan, kicsit omlós a tészta frissen!)
A krém hozzá valóit is össze turmixoljuk, majd rátesszük a piskótára.
Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, hogy össze álljon. (én egy éjszakára tettem)
Majd ha letelt az idő, kivesszük, leszedjük a forma szélét, ráteszünk a tortára egy sablont és lekvárral mintákat rajzolunk bele.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése