2013. szeptember 27., péntek

LENMAGLISZTES BAGETT (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr:
kcal: 150,25
feh: 10,18
ch: 20,5
zsír: 3,01


Hozzávalók:
25 dkg lenmagliszt
25 dkg hajdinaliszt
25 dkg szezámmagliszt
25 dkg glutén és laktózmentes liszt
3,5 dkg élesztő
1 dl tej

11 dl víz
20 gr utifűmaghéj

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, majd bele öntjük.
Hozzá adjuk a sót és össze forgatjuk, majd folyamatosan hozzá adagoljuk a vízet, össze gyúrjuk, majd hozzá adjuk az utifűmaghéjat és alaposan átgyúrjuk.
Letakarjuk és pihentetjük 3-4 órát.
Majd ha az idő letelt vizes kézzel bagettet formálunk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése