2013. szeptember 21., szombat

LENMAGOS SZILVALEKVÁROS FALATOK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyag érték 100 gr - ban :

kcal: 254,52
feh: 10.03
ch: 20,52
zs: 14,60

Hozzávalók:
60 gr szezámmag darálva
300 gr házi kókuszliszt
165 gr lenmag darálva
240 gr DW gluténmentes liszt
100 gr vaj  laktózmentes
20 gr élesztő
4,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
pici só
ízlés szerint édesítő
30 gr utifűmaghéj
2 db tojássárgája

szilva lekvár - glutén, laktóz és cukormentes

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, majd bele morzsoljuk az éleszőt, meglocsoljuk a langyos tejjel.
Össze keverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót, alaposan össze gyúrjuk , majd hagyjuk pihenni fél órát.
Majd ha letelt a fél óra, akkor átgyúrjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kis golyókat formálunk nedves kézzel a masszából, közepére lukat teszünk, majd bele tesszük a lekvárt.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése