Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal: 297,44
feh: 9,54
ch: 16,06
zsír: 22,70
Hozzávalók:
175 gr szezámmagliszt
175 gr glutenix alfa
175 gr kókuszliszt
1,5 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
3 dkg élesztő
45 dkg vaj - laktózmentes
1,5 db tojás + 2 sárgája a kenéshez
5 dkg DW 1:4 édesítő
175 gr szezámmagliszt
175 gr glutenix alfa
175 gr kókuszliszt
1,5 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
3 dkg élesztő
45 dkg vaj - laktózmentes
1,5 db tojás + 2 sárgája a kenéshez
5 dkg DW 1:4 édesítő
Töltelék:
15 dkg túró - laktózmentes
45 dkg körte
40 gr DW 1:4
fahéj
+ 2 db körte
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, bele morzsoljuk az élesztőt, majd meglocsoljuk a langyos tejjel, össze dolgozzuk.
Hozzá adjuk a többi össze tevőt, majd alaposan össze dolgozzuk.
Letakarjuk és 1-2 órát hagyjuk állni.
A körtét megmossuk,megpucoljuk,lereszeljük és az édesítővel és fahéjjal össze főzzük, majd ha kihűlt akkor leszűrjük, és a túróval össze turmixoljuk.
A massza felét egy szilikon formába bele nyomkodjuk, majd rátesszük a körtés-túrós keveréket.
Erre megint jön massza, amit igazából bele nyomkodhatunk kissé a krémbe.
Majd a két körtét megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük.
Ezt megforgatjuk abba a szószba , ami a fahéjas körtéből lett.
Majd rátesszük a massza tetejére.
A maradék masszából pedig a tetejét megdíszítjük, majd megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése